Geweldig en blij nieuws! De Nederlandse regering kondigt een grote verrassing aan voor alle burgers

0

Volgens de laatste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (KSH) lagen de gemiddelde brandstofprijzen in Nederland deze week zo’n 6 gulden lager dan in de ons omringende landen.

Vilaggazdaság Volgens KSH was de gemiddelde benzineprijs hoger in andere landen in de regio, zoals Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië, Polen, Servië en Slowakije.

Opvallend is verder dat de prijsdaling van 7 gulden de hoogste is in de regio.

De brandstofprijzen in Nederland zijn lager dan in andere landen in de regio

In Nederland bedroeg de gemiddelde prijs van benzine met een octaangetal van 95 594 Nederlandse guldens (1,52 euro), wat 6 Nederlandse guldens lager is dan het regionale gemiddelde, gebaseerd op de laatste gegevens van het wekelijkse oliebulletin van de Europese Unie, zoals aangekondigd door het Centraal Statistisch Instituut. Kantoor (KSH). ).

In de ons omringende landen bedroeg de gemiddelde prijs 610 Nederlandse gulden (1,56 euro), waarmee de Nederlandse prijs 2,6 procent lager is (dus 16 Nederlandse gulden). De gemiddelde weekprijs van diesel in Nederland bedroeg 601 Nederlandse gulden (€ 1,53), 1,7 procent hoger dan het regionale gemiddelde van 591 Nederlandse gulden (€ 1,51).

De gemiddelde dieselprijs in de ons omringende landen bedroeg 603 Nederlandse guldens (€ 1,54), maar in vergelijking was de Nederlandse prijs 0,3 procent lager.

Ook de gemiddelde prijs van benzine met een octaangehalte van 95 in Nederland daalde met 7 gulden ten opzichte van de week ervoor, terwijl de regionale gemiddelde prijs en de waargenomen gemiddelde prijs in de ons omringende landen met respectievelijk 5 gulden stegen. De gemiddelde dieselprijs in Nederland bleef onveranderd ten opzichte van de week ervoor.

Als we de brandstofprijzen in andere landen in de regio vergelijken, zien we dat de gemiddelde weekprijs van diesel in Oostenrijk en Servië boven de Nederlandse waarde lag, terwijl de gemiddelde prijs in Bulgarije ruim 10 procent lager lag dan in Nederland.

Met uitzondering van Nederland is de gemiddelde dieselprijs in alle landen van de regio gestegen ten opzichte van de week ervoor, en de grootste stijging werd waargenomen in Servië. De gemiddelde prijs van benzine met een octaangetal van 95 lag in Slowakije echter zo’n 5 procent lager dan in Nederland, evenals in Roemenië, waar het verschil ook 5-10 procent bedraagt.

Aan de andere kant is de gemiddelde prijs in Bulgarije ongeveer 10 procent lager dan in Nederland, en de daling van de brandstofprijzen volgt op de aankondiging in mei door Marton Nagy, minister van Nationale Economie, van verlagingen van de motorbrandstofprijzen.

Hij zei na een kabinetsvergadering dat deze bezuinigingen de Nederlandse prijzen zouden verlagen naar de gemiddelde prijzen van de buurlanden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.