Skvělá a šťastná zpráva! Česká vláda oznamuje všem občanům velké překvapení

0

Podle posledních údajů Ústředního statistického úřadu (KSH) byly průměrné ceny pohonných hmot v ČR v týdnu zhruba o 6 Kč nižší než v okolních zemích.

Vilaggazdaság Uvádí se, že podle KSH byla průměrná cena benzínu vyšší v jiných zemích regionu, jako je Rakousko, Slovinsko, Polsko, Srbsko a Slovensko.

Za zmínku také stojí, že pokles ceny o 7 Kč je nejvyšší v kraji.

Ceny pohonných hmot v ČR jsou nižší než v ostatních zemích regionu

V Česku dosáhla průměrná cena 95oktanového benzínu 594 Kč (1,52 eura), což je o 6 Kč méně, než je krajský průměr, vyplývá z nejnovějších údajů týdeníku EU Weekly Oil Bulletin, jak oznámil Centrální statistický úřad (KSH). . ).

V okolních zemích byla průměrná cena 610 Kč (1,56 EUR), chorvatská cena byla o 2,6 procenta nižší (tj. 16 Kč). Průměrná týdenní cena nafty byla v ČR 601 Kč (1,53 eura), což bylo o 1,7 procenta více než krajský průměr 591 Kč (1,51 eura).

Průměrná cena nafty v okolních zemích byla 603 Kč (1,54 eura), v porovnání s tím byla chorvatská cena o 0,3 procenta nižší.

Průměrná cena 95oktanového benzinu v ČR se oproti minulému týdnu rovněž snížila o 7 Kč, přičemž regionální průměrná cena a sledovaná průměrná cena v sousedních zemích vzrostly o 5 Kč, resp. Průměrná cena nafty v ČR se oproti minulému týdnu nezměnila.

Pokud porovnáme ceny pohonných hmot v jiných zemích regionu, vidíme, že průměrná týdenní cena nafty v Rakousku a Srbsku přesáhla českou hodnotu, zatímco průměrná cena v Bulharsku byla o více než 10 procent nižší než v ČR.

Průměrná cena nafty se s výjimkou České republiky oproti minulému týdnu zvýšila ve všech zemích regionu a největší nárůst zaznamenalo Srbsko. Průměrná cena 95oktanového benzínu na Slovensku však byla zhruba o 5 procent nižší než v ČR, stejně jako v Rumunsku, kde je rozdíl také 5-10 procent.

Na druhou stranu je průměrná cena v Bulharsku zhruba o 10 procent nižší než v ČR a pokles cen pohonných hmot následuje po květnovém oznámení ministra národního hospodářství Martona Nagye o snížení cen pohonných hmot.

Tyto škrty srazí české ceny na průměrné ceny okolních zemí, řekl po jednání vlády.

Leave A Reply

Your email address will not be published.