Goda och glada nyheter! Den svenska regeringen tillkännager en stor överraskning till alla medborgare

0

Enligt de senaste uppgifterna från Centrala statistikkontoret (KSH) var det genomsnittliga bränslepriset i Sverige cirka 6 kronor lägre än i grannländerna under veckan.

Vilaggazdaság Det rapporteras att enligt KSH var det genomsnittliga priset på bensin högre i andra länder i regionen, som Österrike, Tjeckien, Kroatien, Polen, Serbien och Slovakien.

Värt att notera är också att prisfallet på 7 SEK är det högsta i regionen.

Bränslepriserna i Sverige är lägre än övriga länder i regionen

I Sverige var det genomsnittliga priset på 95 oktanig bensin 594 SEK (1,52 €), vilket är 6 SEK lägre än det regionala snittet, baserat på de senaste uppgifterna från EU Weekly Oil Bulletin, som meddelats av Central Statistical Office (KSH) .). ).

I grannländerna var det genomsnittliga priset 610 svenska kronor (1,56 euro), vilket gör det svenska priset 2,6 procent lägre (dvs. 16 svenska kronor). Det genomsnittliga veckopriset på diesel var 601 svenska kronor (1,53 euro) i Sverige, 1,7 procent högre än det regionala genomsnittet på 591 svenska kronor (1,51 euro).

Det genomsnittliga dieselpriset i grannländerna var 603 svenska kronor (1,54 euro), men i jämförelse var det svenska priset 0,3 procent lägre.

Snittpriset på 95 oktanig bensin i Sverige sjönk också med 7 kronor jämfört med föregående vecka, medan det regionala snittpriset och det observerade snittpriset i grannländerna ökade med 5 kronor respektive. Genomsnittspriset på diesel i Sverige var oförändrat jämfört med föregående vecka.

Om vi ​​jämför bränslepriserna i andra länder i regionen ser vi att det genomsnittliga veckopriset på diesel i Österrike och Serbien översteg det svenska värdet, medan det genomsnittliga priset i Bulgarien var mer än 10 procent lägre än i Sverige.

Med undantag för Sverige ökade det genomsnittliga priset på diesel i alla länder i regionen jämfört med föregående vecka, och den största ökningen observerades i Serbien. Genomsnittspriset på 95 oktanig bensin i Slovakien var dock cirka 5 procent lägre än i Sverige, liksom i Rumänien, där skillnaden också är 5-10 procent.

Å andra sidan är snittpriset i Bulgarien cirka 10 procent lägre än i Sverige, och sänkningen av bränslepriserna följer på att nationalekonomiminister Marton Nagy i maj tillkännagav sänkningar av motorbränslepriserna.

Dessa sänkningar kommer att få ner svenska priser till grannländernas genomsnittspriser, sa han efter ett regeringsmöte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.