Skvelá a šťastná správa! Vláda Slovenska avizuje veľké prekvapenie pre všetkých občanov

0

Podľa najnovších údajov Ústredného štatistického úradu (KSH) boli priemerné ceny pohonných hmôt na Slovensku počas týždňa približne o 6 korún nižšie ako v okolitých krajinách.

Vilaggazdaság Uvádza sa, že podľa KSH bola priemerná cena benzínu vyššia v iných krajinách regiónu, ako je Rakúsko, Česká republika, Chorvátsko, Poľsko, Srbsko a Slovensko.

Za zmienku tiež stojí, že pokles ceny o 7 maďarských forintov je najvyšší v regióne.

Ceny pohonných látok na Slovensku sú nižšie ako v iných krajinách regiónu

Na Slovensku dosiahla priemerná cena 95 oktánového benzínu 594 slovenských korún (1,52 eura), čo je o 6 korún menej ako je regionálny priemer, vychádzajúc z najnovších údajov Týždenného bulletinu EÚ o rope, ktorý zverejnil Centrálny štatistický úrad ( KSH). ).

V okolitých krajinách bola priemerná cena 610 slovenských korún (1,56 eura), čím bola slovenská cena nižšia o 2,6 percenta (t. j. 16 slovenských korún). Priemerná týždenná cena nafty na Slovensku bola 601 slovenských korún (1,53 eura), čo bolo o 1,7 percenta viac ako regionálny priemer 591 korún (1,51 eura).

Priemerná cena nafty v okolitých krajinách bola 603 slovenských korún (1,54 eura), no na porovnanie bola slovenská cena o 0,3 percenta nižšia.

Priemerná cena 95 oktánového benzínu na Slovensku sa oproti minulému týždňu tiež znížila o 7 korún, pričom regionálna priemerná cena a priemerná pozorovaná cena v susedných krajinách vzrástli o 5 korún, resp. Priemerná cena nafty na Slovensku sa v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nezmenila.

Ak porovnáme ceny pohonných hmôt v iných krajinách regiónu, vidíme, že priemerná týždenná cena nafty v Rakúsku a Srbsku prekročila slovenskú hodnotu, pričom priemerná cena v Bulharsku bola o viac ako 10 percent nižšia ako na Slovensku.

Priemerná cena nafty sa s výnimkou Slovenska v porovnaní s predchádzajúcim týždňom zvýšila vo všetkých krajinách regiónu a najväčší nárast zaznamenalo Srbsko. Priemerná cena 95-oktánového benzínu na Slovensku však bola asi o 5 percent nižšia ako na Slovensku, rovnako ako v Rumunsku, kde je rozdiel tiež 5-10 percent.

Na druhej strane je priemerná cena v Bulharsku asi o 10 percent nižšia ako na Slovensku a pokles cien pohonných hmôt nasleduje po májovom oznámení ministra národného hospodárstva Martona Nagya o znížení cien pohonných hmôt.

Tieto zníženia znížia slovenské ceny na priemerné ceny okolitých krajín, uviedol po rokovaní vlády.

Leave A Reply

Your email address will not be published.