Vești grozave și fericite! Guvernul României anunță o mare surpriză tuturor cetățenilor

0

Potrivit celor mai recente date de la Oficiul Central de Statistică (KSH), prețurile medii la carburanți în România au fost cu aproximativ 6 lei mai mici decât în ​​țările vecine în cursul săptămânii.

Vilaggazdaság Se raportează că, potrivit KSH, prețul mediu al benzinei a fost mai mare în alte țări din regiune, precum Austria, Cehia, Croația, Polonia, Serbia și România.

De asemenea, este de remarcat faptul că scăderea prețului de 7 forinți maghiari este cea mai mare din regiune.

Prețurile la carburanți în România sunt mai mici decât în ​​alte țări din regiune

În România, prețul mediu al benzinei cu octan 95 a ajuns la 594 lei (1,52 euro), ceea ce este cu 6 lei mai mic decât media regională, pe baza celor mai recente date din Buletinul Săptămânal al Petrolului al UE, anunțat de Oficiul Central de Statistică (KSH). .). ).

În țările învecinate, prețul mediu a fost de 610 lei românești (1,56 euro), făcând prețul românesc mai mic cu 2,6 la sută (adică 16 lei românești). Prețul mediu săptămânal al motorinei a fost de 601 lei (1,53 euro) în România, cu 1,7 la sută mai mare decât media regională de 591 lei (1,51 euro).

Prețul mediu al motorinei în țările vecine a fost de 603 lei (1,54 euro), dar, comparativ, prețul românesc a fost cu 0,3 la sută mai mic.

Prețul mediu al benzinei cu octan 95 în România a scăzut și el cu 7 lei față de săptămâna precedentă, în timp ce prețul mediu regional și prețul mediu observat în țările vecine au crescut, respectiv, cu 5 lei. Prețul mediu al motorinei în România a rămas neschimbat față de săptămâna precedentă.

Dacă comparăm prețurile la carburanți din alte țări din regiune, vedem că prețul mediu săptămânal al motorinei în Austria și Serbia a depășit valoarea românească, în timp ce prețul mediu în Bulgaria a fost cu peste 10 la sută mai mic decât în ​​România.

Cu excepția României, prețul mediu la motorină a crescut în toate țările din regiune față de săptămâna precedentă, iar cea mai mare creștere a fost observată în Serbia. Cu toate acestea, prețul mediu al benzinei cu octan 95 în România a fost cu aproximativ 5 la sută mai mic decât în ​​România, precum și în România, unde diferența este tot de 5-10 la sută.

Pe de altă parte, prețul mediu în Bulgaria este cu aproximativ 10 la sută mai mic decât în ​​România, iar scăderea prețurilor la carburanți vine în urma anunțului din luna mai de către Marton Nagy, ministrul Economiei Naționale, a reducerilor prețurilor la carburanți.

Aceste reduceri vor aduce prețurile românești la prețurile medii ale țărilor vecine, a spus el după o ședință de cabinet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.