Sjajne i vesele vijesti! Hrvatska Vlada najavljuje veliko iznenađenje za sve građane

0

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku (KSH), prosječne cijene goriva u Hrvatskoj tijekom tjedna bile su oko 6 kuna niže nego u susjednim zemljama.

Vilaggazdaság Izvještava se da je prema KSH prosječna cijena benzina bila viša u drugim zemljama u regiji, poput Austrije, Češke, Hrvatske, Poljske, Srbije i Slovačke.

Također vrijedi istaknuti kako je pad cijene od 7 hrvatskih kuna najveći u regiji.

Cijene goriva u Hrvatskoj niže su nego u drugim zemljama u regiji

U Hrvatskoj je prosječna cijena benzina od 95 oktana dosegla 594 kune (1,52 eura), što je 6 kuna niže od regionalnog prosjeka, pokazuju najnoviji podaci EU Weekly Oil Bulletin, objavio je Državni zavod za statistiku (KSH). ). ).

U susjednim zemljama prosječna cijena bila je 610 hrvatskih kuna (1,56 eura), čime je hrvatska cijena niža za 2,6 posto (odnosno 16 hrvatskih kuna). Prosječna tjedna cijena dizela u Hrvatskoj iznosila je 601 kunu (1,53 eura), 1,7 posto više od regionalnog prosjeka koji iznosi 591 kunu (1,51 euro).

Prosječna cijena dizela u susjednim zemljama iznosila je 603 hrvatske kune (1,54 eura), no za usporedbu, hrvatska je cijena bila 0,3 posto niža.

Prosječna cijena benzina od 95 oktana u Hrvatskoj također je smanjena za 7 kuna u odnosu na prošli tjedan, dok su regionalni prosjek cijena i prosječna promatrana cijena u susjednim zemljama porasli za 5 kuna, respektivno. Prosječna cijena dizela u Hrvatskoj ostala je nepromijenjena u odnosu na prošli tjedan.

Usporedimo li cijene goriva u drugim zemljama u regiji, vidimo da je prosječna tjedna cijena dizela u Austriji i Srbiji premašila hrvatsku vrijednost, dok je prosječna cijena u Bugarskoj bila više od 10 posto niža nego u Hrvatskoj.

Uz izuzetak Hrvatske, prosječna cijena dizela porasla je u svim zemljama regije u odnosu na prethodni tjedan, a najveći rast zabilježen je u Srbiji. No, prosječna cijena benzina od 95 oktana u Slovačkoj bila je oko 5 posto niža nego u Hrvatskoj, kao iu Rumunjskoj, gdje je razlika također 5-10 posto.

S druge strane, prosječna cijena u Bugarskoj je oko 10 posto niža nego u Hrvatskoj, a pad cijena goriva uslijedio je nakon što je ministar nacionalnog gospodarstva Marton Nagy u svibnju najavio smanjenje cijena motornih goriva.

Tim sniženjima hrvatske će se cijene spustiti na prosječne cijene u susjednim zemljama, rekao je nakon sjednice Vlade.

Leave A Reply

Your email address will not be published.