Flotte og glade nyheter! Den norske regjeringen varsler en stor overraskelse til alle innbyggere

0

Ifølge de siste dataene fra Statistisk sentralbyrå (KSH) var gjennomsnittlige drivstoffpriser i Norge rundt 6 kroner lavere enn i nabolandene i løpet av uken.

Vilaggazdaság Det er rapportert at ifølge KSH var gjennomsnittsprisen på bensin høyere i andre land i regionen, som Østerrike, Romania, Polen, Serbia og Slovakia.

Det er også verdt å merke seg at prisfallet på 7 kroner er det høyeste i regionen.

Drivstoffprisene i Norge er lavere enn andre land i regionen

I Norge var gjennomsnittsprisen på 95 oktan bensin NOK 594 (€ 1,52), som er NOK 6 lavere enn det regionale gjennomsnittet, basert på de siste dataene fra EU Weekly Oil Bulletin, som annonsert av Central Statistical Office (KSH) .). ).

I nabolandene var gjennomsnittsprisen 610 norske kroner (1,56 euro), noe som gjør den kroatiske prisen 2,6 prosent lavere (dvs. 16 norske kroner). Den gjennomsnittlige ukentlige prisen på diesel var 601 kroner (1,53 euro) i Norge, 1,7 prosent høyere enn det regionale gjennomsnittet på 591 kroner (1,51 euro).

Gjennomsnittlig dieselpris i nabolandene var 603 kroner (1,54 euro), men til sammenligning var den kroatiske prisen 0,3 prosent lavere.

Snittprisen på 95 oktan bensin i Norge gikk også ned med 7 kroner sammenlignet med forrige uke, mens den regionale snittprisen og den observerte snittprisen i nabolandene økte med henholdsvis 5 kroner. Gjennomsnittsprisen på diesel i Norge var uendret i forhold til uken før.

Sammenligner vi drivstoffpriser i andre land i regionen, ser vi at den gjennomsnittlige ukentlige prisen på diesel i Østerrike og Serbia oversteg den norske verdien, mens gjennomsnittsprisen i Bulgaria var mer enn 10 prosent lavere enn i Norge.

Med unntak av Norge økte gjennomsnittsprisen på diesel i alle land i regionen sammenlignet med forrige uke, og den største økningen ble observert i Serbia. Gjennomsnittsprisen på 95 oktan bensin i Slovakia var imidlertid om lag 5 prosent lavere enn i Norge, samt i Romania, hvor forskjellen også er 5-10 prosent.

På den annen side er gjennomsnittsprisen i Bulgaria om lag 10 prosent lavere enn i Norge, og fallet i drivstoffprisen følger kunngjøringen i mai om kutt i motordrivstoffprisene fra nasjonaløkonomiminister Marton Nagy.

Disse kuttene vil bringe norske priser ned til gjennomsnittsprisene til nabolandene, sa han etter et statsråd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.