Καλά και χαρούμενα νέα! Η Κυπριακή κυβέρνηση ανακοινώνει μια μεγάλη έκπληξη σε όλους τους πολίτες

0

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (KSH), οι μέσες τιμές των καυσίμων στην Κύπρο ήταν περίπου 6 κυπριακές λίρες χαμηλότερες από ό,τι στις γειτονικές χώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Vilaggazdaság Αναφέρεται ότι σύμφωνα με την KSH, η μέση τιμή της βενζίνης ήταν υψηλότερη σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Αυστρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Πολωνία, η Σερβία και η Σλοβακία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πτώση τιμής κατά 7 κυπριακές λίρες είναι η υψηλότερη στην περιοχή.

Οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο είναι χαμηλότερες από άλλες χώρες της περιοχής

Στην Κύπρο, η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων έφτασε τις 594 κυπριακές λίρες (1,52 ευρώ), δηλαδή 6 κυπριακές λίρες χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιοχής, με βάση τα τελευταία στοιχεία του EU Weekly Oil Bulletin, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία ( KSH). ).

Στις γειτονικές χώρες, η μέση τιμή ήταν 610 κυπριακές λίρες (1,56 ευρώ), καθιστώντας την κυπριακή τιμή 2,6 τοις εκατό χαμηλότερη (δηλαδή 16 κυπριακές λίρες). Η μέση εβδομαδιαία τιμή του ντίζελ ήταν 601 κυπριακές λίρες (1,53 ευρώ) στην Κύπρο, η οποία ήταν 1,7 τοις εκατό υψηλότερη από τον περιφερειακό μέσο όρο των 591 κυπριακών λιρών (1,51 ευρώ).

Η μέση τιμή του ντίζελ στις γειτονικές χώρες ήταν 603 κυπριακές λίρες (1,54 ευρώ), αλλά σε σύγκριση, η κυπριακή τιμή ήταν 0,3 τοις εκατό χαμηλότερη.

Η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στην Κύπρο μειώθηκε επίσης κατά 7 κυπριακές λίρες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η μέση τιμή της περιοχής και η μέση τιμή που παρατηρήθηκε στις γειτονικές χώρες αυξήθηκαν κατά 5 κυπριακές λίρες, αντίστοιχα. Η μέση τιμή του ντίζελ στην Κύπρο παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν συγκρίνουμε τις τιμές των καυσίμων σε άλλες χώρες της περιοχής, βλέπουμε ότι η μέση εβδομαδιαία τιμή του ντίζελ στην Αυστρία και τη Σερβία ξεπέρασε την κυπριακή τιμή, ενώ η μέση τιμή στη Βουλγαρία ήταν πάνω από 10 τοις εκατό χαμηλότερη από ό,τι στην Κύπρο.

Με εξαίρεση την Κύπρο, η μέση τιμή του ντίζελ αυξήθηκε σε όλες τις χώρες της περιοχής σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στη Σερβία. Ωστόσο, η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στη Σλοβακία ήταν περίπου 5 τοις εκατό χαμηλότερη από ό,τι στην Κύπρο, καθώς και στη Ρουμανία, όπου η διαφορά είναι επίσης 5-10 τοις εκατό.

Από την άλλη πλευρά, η μέση τιμή στη Βουλγαρία είναι περίπου 10 τοις εκατό χαμηλότερη από ό,τι στην Κύπρο και η πτώση των τιμών των καυσίμων ακολουθεί την ανακοίνωση τον Μάιο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Marton Nagy για περικοπές στις τιμές των καυσίμων.

Είπε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι αυτές οι περικοπές θα μειώσουν τις κυπριακές τιμές στις μέσες τιμές των γειτονικών χωρών.

Leave A Reply

Your email address will not be published.